Известие

Collapse
No announcement yet.

Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от HACCP Покажи съобщение
    Мисля че за конете под капака /235/ разхода е доста добър!
    Колега на колко километра е колата? Питам защото след първо обслужваме при мен /колата/ разхода падна!
    Само за информация питам какъв е разходът на 147 с 2.0 ТС?
    Здравейте, колата е на 5400км, така че още не сме минали първото обслужване. Иначе по отношение на междуградския разход - наистина не е малък, но това са фактите. От една страна за 235 коня 7.4-7.8 не е много, от друга страна за 1.8 двигател, не е и малко. Да минем още 10 000 км. и ще постна пак, ако има разлика.
    Иначе за представянето - пускам тема за возилцето с малко снимки.

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...25#post1103625
    Last edited by Rookie; d.m.y г., 15:20.
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1750TBi
    Lancia Lybra SW 2.4 JTD - retired

Comment

• Първоначално публикувано от Rookie Покажи съобщение
      Здравейте, колата е на 5400км, така че още не сме минали първото обслужване. Иначе по отношение на междуградския разход - наистина не е малък, но това са фактите. От една страна за 235 коня 7.4-7.8 не е много, от друга страна за 1.8 двигател, не е и малко. Да минем още 10 000 км. и ще постна пак, ако има разлика.

Определено поне моята кола свали разхода след първо обслужване, а след 8000 км. разгърна способностите си /може и на мен да ми се е сторило/.
      Избери Твоят ... SOUND
      https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

1.8 с тва теглo и то без турбо ....твоя разход е мечта!
        Какво и дават по книга?

Comment

• Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
          1.8 с тва теглo и то без турбо ....твоя разход е мечта!
          Какво и дават по книга?
          Само че е с турбо.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Какво и дават по книга?
            Ами интересно е, че при покупката от дилъра за България не получихме книга, дори на английски. Но сега погледнах брошурата online и там цифрите са

Градско 10.8
            Извънградско 5.8

Градското е реалистично, дори с понастъпване тук-там. Извънградското ми се струва повече от нереално, както мисля писах, дори да я караш като охлюв и да пускаш по инерция от баирите , много по-малко от 7.00 не ми се струва възможно. От друга страна, не мисля че има такова "пълно щастие" 5.8 и 235 коня на бензин.
            Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1750TBi
            Lancia Lybra SW 2.4 JTD - retired

Comment

Ами интересно е, че при покупката от дилъра за България не получихме книга, дори на английски. Но сега погледнах брошурата online и там цифрите са

Градско 10.8
              Извънградско 5.8

Градското е реалистично, дори с понастъпване тук-там. Извънградското ми се струва повече от нереално, както мисля писах, дори да я караш като охлюв и да пускаш по инерция от баирите , много по-малко от 7.00 не ми се струва възможно. От друга страна, не мисля че има такова "пълно щастие" 5.8 и 235 коня на бензин.
              Именно, това исках да кажа... пъргава кола с турбо с този разход си е повече от идеално! Дълго време да те слушка

Comment

Аз го казвам не случайно,защото имам приятел с Голф 2.0 ТФСИ на 23 000 км.,ами колата на дълго му харчи 6-6.2,засичано е много пъти.Може би твойта като се поразработи ще и падне разхода...........
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Привет! И аз съм горд собственик на Жулиета.
                  Last edited by CoF; d.m.y г., 07:59.
                  Giulietta 1.4 TB 170

Comment

• Първоначално публикувано от CoF Покажи съобщение
                    Привет! И аз съм горд собственик на Жулиета.
                    Ами дай снимки да я видим,подробности и т.н.
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• За съжаление нямам подходящи снимки.
                      Колата е 1.4 мултиеър. Средният й разход около 6.5 - 7 (градско и извънградско).
                      Когато реших, че ще купувам нова кола тествах доста различни марки автомобили и смело мога да твърдя, че в този ценови клас, алфата почти няма конкуренция по отношение на технически характеристики и интериор.
                      Giulietta 1.4 TB 170

Comment

• Поздравления за избора ти колега!
                        Много емоция ти пожелавам ... само положителна разбира се
                        Направи няколко фотоса да я видим ... и споделяй впечатления!
                        Избери Твоят ... SOUND

Comment

• Благодаря!
                          Впечатленията ми за сега са само положителни. Вече е на повече от 6000км. Сега обмислям да я "обувам" за зимата и за мой ужас имам големи трудности с намирането на подходящи джанти. За сега искам да са алуминиеви, но почти няма марка джанти, която да предлага точно тези характеристики по спецификация. Искам да й сложа 16", понеже сега е със 17". Ако може да дадете съвети, ще

За сега гледам OZ, Mak, Aez, Dezent, но ако има и други подходящи, споделяйте.
                          Giulietta 1.4 TB 170

Comment

• Първоначално публикувано от CoF Покажи съобщение
                            Благодаря!
                            Впечатленията ми за сега са само положителни. Вече е на повече от 6000км. Сега обмислям да я "обувам" за зимата и за мой ужас имам големи трудности с намирането на подходящи джанти. За сега искам да са алуминиеви, но почти няма марка джанти, която да предлага точно тези характеристики по спецификация. Искам да й сложа 16", понеже сега е със 17". Ако може да дадете съвети, ще

За сега гледам OZ, Mak, Aez, Dezent, но ако има и други подходящи, споделяйте.
                            Аз си въртя зимни летни гуми на 17 -ките! Иначе ако желаеш нови 16-ки пробвай в Милано Моторс (Ауто Италия) да си вземеш оригинални! Имам каталога мога да ти го пусна!
                            И аз исках 16- но после се отказах!
                            Какъв цвят е колата? Къде се намирш?
                            Поздрави!
                            Избери Твоят ... SOUND

Comment

• За съжаление, цената на оригиналните е малко висока и не знам дали си заслужава инвестицията при положение, че пътищата ни са доста зле. Аз за това искам да заменя оригиналните 17" през зимата. Не искам да си съсипя хубавите джанти за отрицателно време. Ако бяхме нормална държава с хубави пътища, никога нямаше да се замисля да правя компромис, но при положение, че пътищата ни са като швейцарско сирене, а зимата в снега дупките са незабележими...не ми се поема този риск
                              Giulietta 1.4 TB 170

Comment

• Затова слагаш едни железарки и ти дреме на пуловера.

И честито за колата, със здраве и с кеф да си я караш, чакаме снимки!
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X